Dit ben ik, fotografe Olena Assenberg, woon in Spijkenisse, Zuid Holland. ​​​​​​​
Ik ben een deskundige fotografe met meer dan tien jaar ervaring. Ik werkte als fotojournalist voor de regionale kranten. Meestal heb ik foto’s voor de voorpagina gemaakt. Mijn portfolio en foto's die in de media zijn gepubliceerd, zijn te vinden op https://olenafotografie.nl/publicaties Deze zijn gepubliceerd zowel in de papieren kranten als online, bij o.a. De Botlek, Groot Nissewaard en SWO Spijkenisse. Ook zijn sommige foto's geplaatst als Foto van de Week en in de kalender van Nissewaard.
Naast fotograaf ben ik ook docent Engels bij ISK Nissewaard. 
Ik spreek Nederlands, Engels, Russisch en Oekraïens.
Ik ben afgestudeerd als pedagoog en ik heb een pedagogische wetenschappelijke doctorsgraad, maar heb altijd een passie gehad voor fotografie en het samenwerken met mensen. 
Iedere fotoreportage doe ik met plezier! 
Omdat fotografie voor mij ook echt mijn hobby is, ga ik ook regelmatig voor mijn eigen plezier op pad. Een stad fotograferen, de natuur in voor mooie landschappen of juist met mijn macro lens de kleine wereld ontdekken. Een deel van deze foto’s zijn ook te koop, kijk hiervoor bij Printshop ‘Foto aan de muur’
Reportage fotografie • Werkwijze
Als reportage fotograaf maak ik met heel veel liefde en plezier fotoreportages van zowel zakelijke (publieks)evenementen als persoonlijke gebeurtenissen.
Tijdens mijn werk observeer ik heel nauwkeurig. Ik kijk, luister en probeer mijn onderwerpen aan te voelen. Zo kan ik voorspellen waar mijn focus moet liggen, om tot het mooiste resultaat te komen.
Ik concentreer me daarbij natúúrlijk op belangrijke momenten die in de uiteindelijke reportage niet mogen ontbreken, maar schenk daarnaast minstens zo veel aandacht aan de kleine momenten tussendoor. Want al die grote en kleine momenten samen, vormen uiteindelijk samen het verhaal.
Wanneer ik een fotoreportage maak, heb ik vaak te maken met continue wisselende (licht)omstandigheden. Het is dus heel belangrijk dat ik razendsnel kan schakelen en technisch alles op orde heb, zodat ik me steeds feilloos kan aanpassen en in elke omstandigheid mooie beelden kan maken.
Jouw verhaal uniek in beeld?
Ik hanteer vaste vooraf afgesproken tarieven. Neem gerust contact op, dan bespreken we de mogelijkheden!
Back to Top